Blog
-
BBQ time!
De ultieme zomerdag = mooi weer en een gezellige barbecue met familie of vrienden. Zorg ervoor dat het veilig en gezond blijft! Hierbij een aantal eenvoudige tips waarmee je onmiddellijk aan de slag kan gaan. ...
Verder lezen -
DE ENE CALORIE IS DE ANDERE NIET
Waarom (enkel) calorieën tellen heel misleidend kan zijn? Volgens een recente studie wegen Europeanen steeds meer en voor het eerst vertoont zelfs meer dan de helft van de volwassenen duidelijk overgewicht. Nochtans werden nog nooit zoveel caloriearme light-producten door de reguliere voedingsind ...
Verder lezen -
De voordelen van HAVER.
Ooit werd haver gezien als voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar dit is veranderd vanwege alle bevorderlijke eigenschappen die het heeft. Haver toevoegen aan elke soort maaltijd is een goede gewoonte om gezond te blijven. ...
Verder lezen -
How to eat your vitamins
De herfst is aangekomen in ons land en de weersomstandigheden kunnen wel eens wisselvallig zijn. Van zeer koud, regen en miezerig weer tot wel nog een aangename nazomer. De vele snotvallingen, griep en plagen komen er aan... Hoe kan je er voor zorgen dat uw immuunsysteem voldoende krijgt waar hij om ...
Verder lezen -
Chiazaad
De voor- en nadelen van CHIA-zaadjes! Ken jij de Chiazaadjes? Een 'superfood' wat een aantal jaar geleden over is komen waaien uit Amerika. Laten we even stil staan bij wat Chiazaadjes mogelijk voor je lichaam kunnen betekenen. Ik zet de voordelen voor je gezondheid even op een rijtje, maar wil je t ...
Verder lezen -
Fruit & Groenten
Fruit en groenten nemen een heel belangrijke plaats in in onze voeding. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt 400 tot 800 gram fruit en groente per dag aan. Dat is niet niks. Daarom krijgen ze ook zo'n belangrijke plaats in de voedingsdriehoek. Om die aanbeveling te halen zou je 5 porties (80g) per ...
Verder lezen -
Kokosbloesemsuiker
Wat is kokosbloesemsuiker nu precies? Kokosbloesemsuiker wordt gewonnen uit het sap van de bloesems van de kokospalm. Dit suiker wordt steeds meer gebruikt als toegevoegd suiker en krijgt de positieve noot 'gezonder' te zijn dan gewone suiker. Is dit nu wel zo? ...
Verder lezen