Diëtistenpraktijk Simoens

0478/90.03.09

Over mij

Erkend diëtiste sinds 2013

Erkend diabeteseducator sinds 2015

Lid van de allergiediëtisten sinds mei 2017

2013

Ik ben Elise Simoens, afgestudeerd in 2013 aan de KaHo Sint-Lieven te Gent. Na een studie van 3 jaar behaalde ik het diploma van dieet- & voedingsdeskundige met onderscheiding.

2014:

Na het doorlopen van mijn stage en vakantiejob in AZ Groeninge campus Kennedylaan te Kortrijk, kon ik er als diëtiste aan de slag met een vervangingscontract. Gedurende dat jaar heb ik veel ervaring opgedaan als diëtiste op afdelingen neurologie, chirurgie, pediatrie en gastrologie.

ZOMER VAN 2014:

Gestart als diëtiste van het GST team AZ Groeninge campus Loofstraat te Kortrijk, aansluitend op mijn vervangingscontract. Hier heb ik vooral ervaring kunnen opdoen omtrent voeding bij geriatrische patiënten.

IN LOOP VAN HET JAAR 2014:

Nadat mijn vervangingscontract afgelopen was kon ik opnieuw aansluitend ervaring opdoen als interim klinisch diëtist campus Kennedylaan. Het interim-contract werd beëindigd op 4 februari 2015.

VANAF SEPTEMBER 2014:

Vanuit mijn interesse naar voeding en diabetes ben ik gestart met mijn Postgraduaat Diabeteseducator.

2015:

17/04/2015:

Het kriebelde al een hele tijd om te starten als zelfstandige diëtiste. Aangezien ik op dit moment geen ander werk had als diëtiste en ik het wat miste om bezig te zijn met voeding heb ik dan toch de beslissing genomen. Op 17 april 2015 ben ik gestart als zelfstandige diëtiste in bijberoep te Deerlijk.

25/06/2015:

Na een jaar specialisatie ben ik afgestudeerd met onderscheiding als diabeteseducator te Arteveldehogeschool GENT.

SEPTEMBER 2015:

Gestart als klinisch diëtiste op afdeling oncologie in AZ Groeninge ziekenhuis te Kortrijk. (zwangerschapsvervanging)

Gestart als zelfstandig diëtiste (in bijberoep) in groepspraktijk 'Parallel' te Ledegem (Rollegem-Kapelle). In de groepspraktijk werken we samen met een logopedist, kinesist en bewegingsconsulent. (Gestopt eind 2017 in de groepspraktijk).

MAART 2016:

Gestart als klinisch diëtiste in AZ Groeninge ziekenhuis campus Kennedylaan in Kortrijk waarbij ik in maart 2017 met een nieuwe functie zal aangesteld worden als diëtiste onder de afdeling gastro-enterologie met als specialisatie IBD, IBS, FODMAP, voedselallergieën en -intoleranties.

JANUARI 2019:

Na een aantal jaren werken als diëtiste op de afdeling gastro-enterologie, waarbij ik hier veel ervaring heb opgedaan binnen de inflammatoire darmziektes, voedselintoleranties & -allergieën, neem ik plaats op de afdeling nefrologie/dialyse te AZ Groeninge. Op heden verblijf ik op deze afdeling en begeleid ik op maat patiënten met chronische nierinsufficiëntie, opstart hemodialyse, opstart peritoneale dialyse. Dit is een hele ommezwaai met wat ik vorige jaren deed, en heb ik dus binnen het ziekenhuis ook mijn passie voor gastro-entero moeten loslaten. Nu ga ik verder met plezier de uitdaging op de dienst nefrologie aan. In mijn zelfstandige praktijk blijven jullie uiteraard ook verder welkom omtrent advies over voedingsintolerantie & -allergieën, alsook IBD.